Прокуратуарта в Пловдив привлече като обвиняем 61-годишен мъж за измама при

...
Прокуратуарта в Пловдив привлече като обвиняем 61-годишен мъж за измама при
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на мъж за измама при прехвърляне на студент по медицина в университет

Прокуратуарта в Пловдив притегли като обвинен 61-годишен мъж за измама при прекачване на студент по медицина в университет, оповестиха от обвиняването.

За интервала от септември 2020 година до юни 2021 година в Пловдив, за да набави за себе си имотна полза е възбудил и поддържал заблуждение  у задгранична студентка - шведска гражданка от иракски генезис , на 25 година, и с това й предизвикал имотна щета в размер на 17 640 лв..

По делото е открито, че той е обещавал на потърпевшата да ѝ спомага за прекачване на брат й, който е бил студент в Медицинския университет в Плевен в Медицинския университет в Пловдив, където учела тя. Жената разкрила мъжа посредством медиатор в група в мобилно приложение.

За осъществяването на услугата на няколко пъти потърпевшата му превела 9000 евро с горепосочената левова равноценност. Той е упорствал парите да бъдат предоставени от потърпевшата в брой, само че тя ги превела по банкова сметка на негов непосредствен.

След това той е престанал да дава отговор на мобилните си телефони и не подхванал никакви дейности по прехвърлянето на брат й в Медицински университет (МУ)-Пловдив.

Така той изгубил студентските права и бил отписан от М-Плевен. Съдът е оставил в ареста обвинения . Действията по следствието не престават.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР